Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Γρήγορη “Αξιολόγηση” Αυτοί; Πιό Δυνατές Απεργίες Εμείς

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα περηφανεύεται ότι πάει να σπάσει το ρεκόρ για το πιο γρήγορο κλείσιμο μνημονιακής αξιολόγησης από τότε που ξεκίνησαν τα μνημόνια. Η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ τη Δευτέρα έδωσε την έγκρισή της “μετά από μια πολύ σύντομη συζήτηση” καθώς η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι προχωράει να περάσει όλα τα “προαπαιτούμενα” από τη Βουλή μέσα στο Δεκέμβρη και στις αρχές Γενάρη. Ο Μοσκοβισί και ο Ρέγκλινγκ είπαν τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα. Και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν ότι διάδοχος του Ντάισελμπλουμ στην προεδρία τους θα είναι ο Πορτογάλος Μάριο Σεντένο που είχε τη στήριξη και της ελληνικής κυβέρνησης.

Όλο “επιτυχίες” λοιπόν, στρωμένο το κλίμα για να ψηφιστούν όχι μόνο οι θηριώδεις περικοπές του προϋπολογισμού αλλά και η επίθεση στα πρωτοβάθμια σωματεία και τη δυνατότητά τους να αποφασίζουν απεργίες. Κάπως έτσι πήρε το δρόμο για τη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας η τροπολογία Αχτσιόγλου-Σπίρτζη που δυσκολεύει την κήρυξη απεργίας. Αλλά πριν από τα μεσάνυχτα είχε αποσυρθεί “για να κατατεθεί εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις” σύμφωνα με “πηγές του υπουργείου”.

Αντιστάσεις

Στην πραγματικότητα, όλες οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις, η αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο, η καλλιέργεια κλίματος, όλα τα συνηθισμένα κόλπα των προηγούμενων κυβερνήσεων που τώρα έχει υιοθετήσει και ο Τσίπρας δεν κατάφεραν να αποφύγουν τις εργατικές αντιστάσεις, την άμεση κήρυξη στάσεων εργασίας και το κάλεσμα ενωτικών συγκεντρώσεων από όλο το φάσμα της αριστερής αντιπολίτευσης.

Το μήνυμα που βγήκε μέσα από όλη αυτή την εξέλιξη είναι ξεκάθαρο. Οι αντεργατικές επιθέσεις δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από χαζοχαρούμενες διαβεβαιώσεις ότι τώρα την ηγεσία του Γιούρογκρουπ την ανέλαβε ο “Κριστιάνο Ρονάλντο” της πορτογαλικής οικονομίας και όλα θα πάνε καλά. Η κυβέρνηση φοβάται τις εργατικές αντιστάσεις και στο χέρι μας είναι να τις κάνουμε πιο δυνατές, ενωτικές και αποφασιστικές.

Όση απογοήτευση κι αν έχει σπείρει ο Αλέξης Τσίπρας με τις προδοσίες των προσδοκιών του κόσμου που τον ψήφισε και με το πέρασμά του στο μνημονιακό στρατόπεδο, η εργατική αγανάκτηση δεν έχει κοπάσει και αναζητάει ευκαιρίες για να ξεσπάσει και να εκφραστεί προς τα αριστερά. Το ζητούμενο είναι να μπορεί η Αριστερά πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ να οργανώνει αυτές τις ευκαιρίες. Αυτή είναι η πρόκληση για το ΚΚΕ, τη ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άμεσα, η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη θα είναι όχι μόνο συνδικαλιστικό αλλά και πολιτικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η Εργατική Αλληλεγγύη και το ΣΕΚ στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους αυτή την προοπτική.
Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου