Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΕΕΚ: Στήριξη της Πανελλαδικής Δικτύωσης Αντιρατσιστικών/Αλληλέγγυων Συλλογικοτήτων

Το ΕΕΚ στηρίζει την προσπάθεια της Πανελλαδικής Δικτύωσης Αντιρατσιστικών/Αλληλέγγυων Συλλογικοτήτων και τον συντονισμό δράσης των συλλογικοτήτων για το προσφυγικό και μεταναστευτικό.

Τους τελευταίους μήνες, αντίθετα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται μπροστά σε μία πρωτοφανή επιδείνωση στις ήδη άθλιες συνθήκες που αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια από την “φιλοξενία” του ελληνικού κράτους στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συμφωνίας με τον Ερντογάν.
Τα νησιά της λεγόμενης πρώτης γραμμής έχουν μετατραπεί σε τόπους μαρτυρίου πίσω από τα σύρματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, τα περιβόητα “hot spot”, για χιλιάδες”επιλέξιμους” και “μη επιλέξιμους” πρόσφυγες.

Τα συρματοπλέγματα το φασίστα Όρμπαν έχουν “μετεγκατασταθεί” πλέον στα νησιά της πρώτης προσέγγισης με άμεση ευθύνη της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φυλακίζοντας τους πρόσφυγες σε χώρους χωρίς καμία ή με ελάχιστη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης, πρόνοιας.

Αυτή η κατάσταση και η πολιτική του κράτους δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να γίνονται οι πρόσφυγες κάθε τόσο έρμαια των φασιστικών συμμοριών υπό την σκιά της αντιδραστικής ρατσιστικής προπαγάνδας των ΜΜΕ.

Ο συντονισμός και η ενίσχυση του κινήματος αλληλεγγύης, μέσα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο παρουσίας και δράσης σχεδόν σε όλα τα σημεία της χώρας αναπτύσσοντας οργανώσεις αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης στο πλευρό των προσφύγων.

Η ανάγκη αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί οργανωμένα και άμεσα πολύ περισσότερο από ότι μέχρι σήμερα από το εργατικό κίνημα και τις οργανώσεις του σε όλα τα επίπεδα, είναι ένας αναγκαίος κρίκος για να συγκροτηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο πάλης που θα επιτρέψει από εδώ και μπρος πρωτοβουλίες αγώνα ντόπιων και προσφύγων ενάντια στον ρατσισμό, ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό.

Το ΕΕΚ υποστηρίζει τους στόχους αυτού του διήμερου της Πανελλαδικής Δικτύωσης Αντιρατσιστικών/Αλληλέγγυων Συλλογικοτήτων, προκειμένου να αναπτυχθούν δράσεις “ενδυνάμωσης των δομών του κινήματος αλλά και υποστήριξης της αυτοοργάνωσης και των αγώνων των ίδιων των μεταναστ(ρι)ών και των προσφύγων, να συντονίσουμε την άμυνα και την αντεπίθεση απέναντι στην ακροδεξιά και το φασισμό, όπου (φανερά ή στα κρυφά και ύπουλα) πάνε να σηκώσουν κεφάλι...”.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

30/11/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου