Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΕΕΚ - ΚATΩ TA XEPIA AΠO TO ΔIKAIΩMA THΣ AΠEPΓIAΣ. ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 14/12, 10:30ΠΜ, ΜΟΥΣΕΙΟ

ΚATΩ TA XEPIA AΠO TO ΔIKAIΩMA THΣ AΠEPΓIAΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης του κεφαλαίου και της ΕΕ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μια ύστατη επίδειξη συμμόρφωσης προς τους τοκογλύφους δανειστές και φόβου για την επερχόμενη κοινωνική έκρηξη, προχωρά στην περιστολή του δικαιώματος στην απεργία, υποχρεώνοντας τα πρωτοβάθμια σωματεία να παίρνουν απεργιακές αποφάσεις με το μισό και πλέον των εγγεγραμμένων μελών τους. Στις αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες τα κόμματα του κεφαλαίου νομιμοποιούνται να σχηματίζουν κυβερνήσεις με εκλογική συμμετοχή κάτω από το 50% του εκλογικού σώματος, αλλά στα συνδικάτα δεν αναγνωρίζουν τα κατοχυρωμένα καταστατικά τους δικαιώματα.

Μια κυβέρνηση απονομιμοποιημένη από την πλειοψηφία των εργαζόμενων, των άνεργων και εκατομμυρίων νέων για την κοινωνική κόλαση που με συνέπεια εφαρμόζει, προχωρά σε ωμή παρέμβαση στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα, θυμίζοντας πρακτικές που θα ζήλευαν και ακραίοι δεξιοί.

Ταυτόχρονα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έχουν ήδη ξεκινήσει, εξέλιξη που θα ξεδιπλωθεί βίαια από τις αρχές του 2018. Μαζί με αυτά, δυσβάσταχτη φορολογία, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, νέες αλλαγές και αξιολογήσεις στο δημόσιο τομέα.

Η κυβέρνηση έκλεισε γρήγορα την αξιολόγηση με τους δανειστές, αποδεχόμενη για άλλη μια φορά το βαρύ πυροβολικό των αντικοινωνικών τους προτάσεων. Οι δανειστές από τη μεριά τους προχώρησαν άρον άρον σε συμφωνία, γιατί το καταρρέον ευρωπαϊκό τους οικοδόμημα, με μια Γερμανία να ψάχνει ακόμα για κυβέρνηση, και μια Γαλλία με σημαντικές απεργιακές κινητοποιήσεις μόλις πριν λίγες εβδομάδες, δε θέλουν να επιβαρυνθεί με μια νέα τραπεζική και ευρύτερη οικονομική κατάρρευση.

Η απεργία της 14 Δεκέμβρη, συντονίζεται χρονικά με όλα τα πολιτικά προβλήματα στην παρακμασμένη Ε.Ε. και με το κάλεσμα για τρίτη Ιντιφάντα στα παλαιστινιακά εδάφη ενάντια στην απόφαση Tραμπ για αναγνώριση της Iερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του σιωνιστικού κράτους. Σε όλο τον κόσμο δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη!

Σε αυτήν την κατάσταση, η ξεφτιλισμένη ΓΣΕΕ, απαξιωμένη από τους εργαζόμενους, καλεί σε μια επετειακή απεργία. Η κυβέρνηση έμμεσα επιχειρεί να δώσει ένα σωσίβιο σωτηρίας στην αστικοποιημένη και γραφειοκρατική ΓΣΕΕ, δίνοντάς της τη δυνατότητα να προκηρύσσει απεργίες. Δεν είναι όμως τόσο η κυβέρνηση που "ρίχνει σωσίβιο" στη ΓΣΕΕ, όσο η ΓΣΕΕ που λειτουργεί σαν σωσίβιο της κυβέρνησης, σαν μηχανισμός διάσωσης των μνημονιακών κυβερνήσεων πριν και τώρα. Θέλουν μια ψευτοαπεργία-ταφόπλακα.

Ας παλέψουμε για μια κινητοποίηση που θα ανοίξει τον δρόμο σε μια πραγματική ανατρεπτική Γενική Απεργία. Στις κοινωνικές εκρήξεις που έρχονται, το κεφάλαιο και το αστικό πολιτικό σύστημα ψάχνει να βρει συμμαχίες στα πλέον απαξιωμένα και εχθρικά τμήματα του οργανωμένου συνδικαλισμού απέναντι στο εργατικό κίνημα. Πού αλλού να ψάξει άλλωστε; Σε ένα πολιτικό σύστημα χωρίς εφεδρείες, στην κανιβαλική αντιπολίτευση Μητσοτάκη ή στα απομεινάρια της χρεοκοπημένης κεντροαριστεράς;

Το EEK καλεί η 14 Δεκέμβρη να γίνει η δική μας μέρα. Απεργούμε για να διώξουμε την κυβέρνηση, που κηλίδωσε και βρώμισε την αριστερά και την έννοια του αγώνα. Που έχει κάνει το βίο αβίωτο σε εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα. Για να υπερασπίσουμε τα όπλα αγώνα, την απεργία, τη διαδήλωση και τη συγκέντρωση, που με μεγάλη ευκολία τελευταία απαγορεύουν.

Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε ενάντια στον κίτρινο συνδικαλισμό της ΓΣEE και τον συνδικαλισμό της γραφειοκρατικής ανάθεσης του ΠAME για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα πρωτοβάθμιων σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων μάχης. Για έναν εργατικό συνδικαλισμό στα χέρια των εργαζομένων, με σωματεία ανοιχτά και δημοκρατικά. Με διεκδικήσεις και πρόγραμμα για την έξοδο από τη φρίκη της καπιταλιστικής κρίσης και παρακμής, και όχι για μια ανεδαφική επιστροφή σε κάποιο καλύτερο παρελθόν προ κρίσης. Να είναι η 14 Δεκέμβρη η αφετηρία για την οργάνωση μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας!

Να πάρουμε στα χέρια μας τον αναγκαίο αγώνα για δουλειά, παιδεία, υγεία, τροφή και στέγαση για ντόπιους και μετανάστες. Ο πόλεμος που κηρύσσει η κυβέρνηση ενάντια σε κάθε όρο ζωής, πρέπει να απαντηθεί με το δικό μας πόλεμο και τα δικά μας όπλα. Για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των βασικών τομέων της οικονομίας και ιδίως του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των τραπεζών. Για να οργανώσουμε την παραγωγή και την κοινωνία με βάση τα συμφέροντά μας. Για την εργατική εξουσία και τη σοσιαλιστική έξοδο από την κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια.

12/12/2017
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου