Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Χαιρετισμός της Αριστερής Συσπείρωσης στο 4ο Συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Αγαπητοί σύντροφοι, καλωσορίζουμε το Συνέδριό σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες σας.

Εκτιμούμε ότι έρχεται σε μία στιγμή που η αντικαπιταλιστικές αριστερές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν σε μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων σχετικά με τη δράση και την προοπτική τους, σε μία περίοδο που ορίζεται στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης στη σφαίρα της παραγωγής, των μεταβολών στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα αλλά και ειδικότερα της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού
Κρίσης, που όπως πολύ σωστά έχει διατυπωθεί μεταβιβάζεται στις πλάτες των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, αναιρώντας μία σειρά κοινωνικών κατακτήσεων και που αξιοποιείται για να μεταβάλει δραματικά το συσχετισμό δύναμης προς όφελος του κεφαλαίου.

 Σε αυτή τη συγκυρία οι αντικαπιταλιστικές δυνάμεις με αναφορά στην επαναστατική τομή και κομμουνιστική προοπτική, καλούνται να τοποθετηθούν πάνω στο κεντρικό ζήτημα της αντίθεσης κεφαλαίου εργασίας και των ειδικών μετασχηματισμών της σε σχέση με κεντρικά ζητήματα τα οποία κατά την εκτίμησή μας σε προτεραιότητα της εποχής αποτελούν:

1.       Η θέση απέναντι στο κράτος, την κρατική βία και την εξουσία. Η αναγκαιότητα να χτιστούν συλλογικότητες και δράσεις προστασίας και αντι-βίας των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων από τους κοινούς μηχανισμούς εργοδοσίας και κρατικών μηχανισμών.

2.       Την τοποθέτηση απέναντι στην εξουσία και τον αριστερό κοινοβουλευτισμό από τη μεριά της απόρριψης και όχι της συνδιαλλαγής.

3.       Την ενοποίηση των επιμέρους κατακερματισμών και διαιρέσεων που παράγονται στον καπιταλισμό και αντανακλώνται σε κινήματα και δράσεις όπως τα ζητήματα της καταστροφής του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων, τα κινήματα των ταυτοτήτων, καθώς  και άλλων επιμέρους θεματικών δράσεων κάτω από τη κύρια αντίθεση κεφαλαίου εργασίας.

4.       Το ζήτημα της αναγκαίας οικοδόμησης των όρων που θα οδηγήσουν στην πολιτική πρωτοπορία που θα αναζητά την διαλεκτική σχέση με την τάξη και τα λαϊκά στρώματα, θα παλεύει από το εσωτερικό τους για τη μεταβολή των συσχετισμών στην εργασία, τη συντριβή του κράτους, το άνοιγμα του επαναστατικού δρόμου και το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.
Από το σημείο αυτό βρισκόμαστε μακριά. Οι παραπάνω θέσεις δεν αποτελούν κεκτημένο και είναι διακύβευμα αν η επαναστατική Αριστερά θα επιμείνει στον δικό της δρόμο. Απέχουμε με κοινωνικούς όρους δυναμικής και μηχανισμών του δρόμου διείσδυσης στα εργατολαϊκά στρώματα, απέχουμε στο πεδίο της θεωρίας και του αναγκαίου προγράμματος. Απέχουμε και στο πεδίο των πολιτικών όρων και συσπείρωσης δυνάμεων ώστε να διαβούμε αυτό το μονοπάτι με καλύτερες προϋποθέσεις και προοπτικές.

Αναμένουμε από το Συνέδριο του ΝΑΡ να συμβάλει με την καθαρότητα που απαιτούν οι καιροί με την πολιτική του απόφαση στην κατεύθυνση αυτή.    

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες σας. 

Αριστερή Συσπείρωση
1/12/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου